jadi bahan-bahannya ialah swiss roll, fruit cocktail, susu cair, jelly, kastard & gula |
lepas tu, kita masak kastard, gula and susu cair sekali sampai pekat dan tuang atas swiss roll tadi.
and atas permintaan kak bad yang tersayang i letak lagi satu layer swiss roll atas kastard. (swiss roll memang favourite dia ok!)
dah tu tuang kan fruit cocktail (kalau tak nak, boleh slice kan apa-apa je buah tin, peach or longan pun boleh)
selepas itu, kita masak jelly tadi, kalau suka manis campur gula sikit. and tuang atas fruit cocktail..
tadaa! siap! |
tapi kalau nak mencantikkan.. (cantik ke?) boleh hias dengan fresh fruits. cherry ke, strawberry ke. and boleh letak whipped cream. tapi i tak letak (no! no! fattening ye kawan-kawan)
done! senangkan.. letak dalam fridge. tunggu sejuk and boleh makan! |
eeee balik neh na try buat laaa!
ReplyDeletetry la. senang kan. hehe.
ReplyDelete